Information

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac. Nam consectetur velit et erat fermentum aliquet. In laoreet, sem sit amet faucibus pulvinar, purus tellus tincidunt ex, vel blandit nibh dui sit amet justo.


Morsomme oppdrag tiltrekker ingeniører til det ytterste

Camatec fortsetter sin ekspansjon og flytter nå til større og bedre lokaler i Årjäng for å dekke det norske markedet.
Takket være et velutstyrt ingeniørverksted og spennende oppdrag tiltrekkes ansatte som pendler fra andre deler av Värmland.

Det er viktig at Camatec får en større tilstedeværelse rett ved den norske grensen.
– Samtidig er det ikke helt enkelt å rekruttere høyt kvalifiserte maskindesignere lokalt, mange unge velger å flytte til større byer, konstaterer Henrik Andrén.
– Derfor er det høyt prioritert for oss å jobbe med virkelig morsomme prosjekter som er utviklingsskapende for unge ingeniører. Og at vi garanterer dem kvalifisert veiledning gjennom et mentorsystem.

”Typisk Camatec-oppdrag”
De morsomme prosjektene inkluderer design og bygging av et trygt kammer for materialtesting i en nøytronpartikkelakselerator, hvor European Spallation Source, ESS, i Lund er oppdragsgiver.
– Det er et typisk Camatec-prosjekt. Opprinnelsen er et arbeidsmiljøkrav om sikrere utstyr enn tidligere, men hvor ESS selv og deres vanlige leverandør hadde kjørt i en hake.
– Oppdraget var uklart fra starten, så det var opp til oss å finne ut hva som egentlig var nødvendig og deretter konstruere kammeret. Det er det vi liker her!

Verksted for demonstrasjoner
En annen attraksjon for Årjäng-enheten er det nye verkstedet, hvor konstruksjoner kan prøves ut.
– Vi skal derfor ikke produsere noe selv, men verkstedet er en del av tjenesteleveransen vi kan tilby kunden, som dermed selv kan delta i utviklingsprosessen vår på en konkret og transparent måte.
Et eksempel hvor det ble gitt et oppdrag til Voestalpine i Munkfors, nemlig å utvikle en rigg for livstidstesting av komponenter til membranventiler.
– Denne spesielle typen levetidstesting fantes ikke før, så selv der måtte vi begynne med et blankt ark. Resultatet skal være en funksjon hvor kapasiteten og hastigheten på testingen økes betydelig.
I det nye verkstedet kan maskindesignerne bygge en teknologidemonstrator, og hvis den holder mål, anskaffer Voestalpine tre eksempler på riggen.

Fordel med å være på jobb
Henrik Andrén har samlet syv unge og sultne maskindesignere rundt seg, flere av dem pendler et par timer om dagen for å komme seg til og fra jobb.
– Derfor må vi sørge for at det er verdt det, smiler Henrik. I alle fall lærte vi under pandemien hvor utrolig verdifullt det er å sitte sammen.
– Å bare kunne kaste et spørsmål over skulderen til en hel haug med kolleger og få svar med en gang – det slår alle andre fordeler med å sitte hjemme og jobbe!

Mange følte seg kalt til å teste det tekniske utstyret da Camatecs nye enhet i Årjäng ble innviet nylig.

Det skal være gøy på jobb! fr v Mikael Sundler, Anton Hallström og Erik Widlund har valgt Årjäng som arbeidssted.

Henrik Andrén er glad for sine nye arbeidslokaler.
– Det betyr så mye mer for kreativiteten å kunne
sitte sammen og sprette ideer over skuldrene deres, sier han.

0
År med total erfaring
Vi kan dette!
0
Løste problemer
Vi kan håndtere alt!
0
Vi velger deg
Vi veier alle jobber likt!
0
Sportsutøverer
Vi er i god form og kan ta vare på deg!